apartmani hrvatska Blog

Na hercegnovskoj i tivatskoj rivijeri više gostiju nego lani !

 

 

Na hercegnovskoj i tivatskoj rivijeri odmara 39, odnosno 29 odsto više gostiju nego istog dana prošle godine, prema podacima lokalnih turističkih organizacija.

Na hercegnovskoj rivijeri prijavljeno je 24 208 gostiju. Od ukupnog broja, najveći broj turista koristi privatni smještaj – 19. 204 ili 70 odsto više nego lani u isto vrijeme. Broj hotelskih gostiju je za devet odsto manji nego lani. U svim hercegnovskim hotelima odmara 3 280 gostiju. U hostelima je 1. 405 gostiju, 26 odsto manje nego prošle godine a u auto-kampovima 319 ili 46 odsto manje nego lani.

Veći broj gostiju zabilježen ovog petka prije svega je posljedica njihovog boljeg prijavljivanja, prenosi portal Boka News. Izrazito veliki rast zabilježen je u kategoriji gostiju koji koriste smještaj u domaćinstvima.

U najnovijem biltenu TO Herceg-Novi vidljivo je da se na Rivijeri uglavnom odmaraju strani gosti. Domaćih je svega 615. Ukupan broj prijavljenih gostiju je veći za oko tri hiljade nego prije sedam dana.

U gradu i na saobraćajnicama su, gužve a i na plažama je sve više kupača, kaže se u saopštenju TO.

Prema podacima Turističke organizacije Tivat, u svim vidovima smještaja trenutno odmara 4.246 zvanično prijavljenih gostiju, što je za 29 odsto više nego na isti dan prošle godine. IZ TO Tivat su saopštili da je to najveći broj gostiju koji je u špicu sezone evidentiran u posljednjih 15 godina, od kada vode tu statistiku. Prethodni dnevni rekord zabilježen je 8. avgusta prošle godine – 3.795 turista.

Od ukupnog broja gostiju koji trenutno ljetuju u Tivtu njih 4.128 su stranci, dok je iz Crne Gore samo 118 posjetilaca. Najviše turista – 3.284 boravi u privatnom smještaju, hoteli su ugostili 778, a odmarališta 121 posjetioca. U auto-kampovima borave 63 gosta.