apartmani hrvatska Blog

Može li Split podnijeti navalu turista koja nas očekuje?

 

 

U turističkom šušuru koji je poput tsunamija zapljusnuo Split posljednjih godina, nitko od njegovih građana nije ostao netaknut. Nije ni mogao, jer život grada u većem dijelu godine počela su određivati i oblikovati traženja i zahtjevi turista, znatiželjnih gostiju i neobičnih putnika koji su se našli u tom gradu, a čijim željama i prohtjevima se domaćini rado i bez velikih promišljanja prilagođavaju, nerijetko i na štetu vlastite kvalitete života u gradu.

Bez obzira pripadaju li onom dijelu Splićana koji rastući turizam samo promatraju kao fenomen suvremenog nomadskog svijeta, potpuno nezaintresirani da i sami od njega nešto uprihode ili su, pak, aktivni poduzetnički sudionici šampionskog uzleta Splita, stanovnici toga grada turizam ne mogu više ni preskočiti niti zaobići.

Jednostavno, on je postao ključna odrednica grada, dio njihove svakodnevice koji počinje kreirati njihove navike i potrebe, usluge, ponudu, pa čak i trase ulica kojima se kreću kako bi izbjegli velike turističke gužve u udarnim terminima dnevnih posjeta kruzera i izletnika.

Opširnije: slobodnadalmacija.hr