apartmani hrvatska Blog

Mediteran kakav (ne) bi trebao biti

 

 

“Mediteran kakav (ne)bi trebao biti”, naziv je panelke, održane u sklopu Weekend Media Festivala, na kojoj se iskristaliziralo nekoliko pitanja i konstatacija, od trenutno najaktualnije da nam je turistička sezona izvrsna i s tim u svezi potpitanja “može li još bolje?”, preko dileme treba li nam luksuzni ili konkurentni turizam.

O svemu tome, pod dirigentskom palicom novinara Zorana Šprajca, govorili su Darko Lorencin, ministar turizma, Nenad Bakić (Selectio), Tomislav Popović, predsjednik Uprave Maistra, Siniša Topalović (Horwath HTL), te Boris Žgomba, predsjedniku Uprave Unline. Za sam uvod u temu, poslužila je prezentacija Siniše Topalovića, koji je konstatirao da prostora za više i bolje ima.

Ministar turizma Darko Lorencin, rekao je da se na produženju sezone radi, navevši program Hrvatska 365, koji je upravo i temeljen na pred i posezoni, dok je Tomislav Popović bio mišljenja da bez smještanih kapaciteta – nema napretka. Žgomba, pak veli da problem nije samo u neadekvatnom smještaju, nego da on upravo leži u neimanju motiva dolaska u destinaciju.

Zanimljiva je bila i primjedba ministra Lorencina, na tragu želje i htjenja da imamo elitni turizam, kada je upitao što je elitni turizam, i dali smo svjesni onog što povlači za sobom, a to je drastično reduciranje gostiju…. 

Opširnije : glasistre.hr – izvor