apartmani hrvatska Blog

Luštica bay: Investicioni troškovi skoro 70 miliona EUR

 

 

Luštica Development investirala je po osnovu ugovora o zakupu i izgradnji projekta Luštica bay u Tivtu, od početka radova do avgusta, 69,01 milion EUR.

Ukupna ulaganja od 2010. godine odnose se, između ostalog, na uplatu dugoročnog zakupa u iznosu od deset miliona EUR, projektovanje, odnosno master plan, studiju lokacije i idejna rješenja 6,03 miliona EUR i izvođenje građevinskih radova u različitim zonama 6,06 miliona EUR.

“Na operativne troškove, kosultantske usluge i plate zaposlenih i donacije odnosi se 15,29 miliona EUR, a građevinske radove 30,34 miliona EUR”, navodi se u Izvještaju o realizovanim investicionim i drugim aktivnostima po osnovu ugovora o zakupu i izgradnji koji se odnosi na Luštica Development, a koji je Vlada nedavno usvojila.

Na poslovima upravljanja projektom je, kako se dodaje, zaposlena 41 osoba, a dok su se izvodili radovi na gradilištu je bilo angažovano u prosjeku 300 radnika dnevno. Prosječna zaposlenost i angažovanje izvođača na projektu Luštica bay povećano je sa 138 u 2012. godini na 196 u 2013. godini i 321 u prošloj godini.

Opširnije : mojgrad.me –