apartmani hrvatska Blog

Ljepote Dalmatinske zagore

 

 

Ova još uvijek nedovoljno istražena turistička regija samo je pola sata do sat vremena vožnje udaljena od grada Splita, zračne luke, autobusnog i željezničkog kolodvora. Autocesta A1 Zagreb-Dubrovnik s direktnim izlazima za Dugopolje i Trilj učinili su ovu regiju dostupnom i turistima koji su na proputovanjima kao i gostima koji ne žele cijeli svoj odmor provoditi u prenapučenim mjestima na obali.

Tri grada i jedna općina u Dalmatinskoj zagori – Sinj, Trilj, Vrlika i Dugopolje pružaju mogućnost aktivnog odmora i upoznavanja neistraženih prirodnih ljepota te potpuno nov autohton doživljaj hrane i vina te smještaja ove regije. Dalmatinska zagora predstavit će se ponajprije i prvenstveno kao atraktivna destinacija za aktivni odmor, biciklizam i kulturu. Pohvalit će se svojim enološkim i gastronomskim potencijalom, s dugoročnim ciljem brendiranja kao gastronomskog centra Dalmacije.

Od prirodne i kulturne baštine svakako obiđite grad Sinj u kojem možete vidjeti tvrđavu Kamičak iz 18. st., Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske. Sinj je grad poznat po manifestaciji Sinjska alka koja plijeni pažnju već 300 godina i oduševlja posjetioce koji se dive toj očuvanoj dugogodišnjoj tradiciji.

Opširnije: poslovni.hr – izvor