apartmani hrvatska Blog

Kotor zainteresovan za investicije iz Emirata

 

 

Opština Kotor zainteresovana je za investicije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), posebno u oblasti nautičkog turizma i proizvodnje zdrave hrane, saopštio je gradonačelnik tog grada, Aleksandar Stjepčević.

On je danas, tokom sastanka sa ambasadorkom UAE Hafsu Al Ulamom i direktorom firme Global ideas iz Abu Dabija, Aleksandrom Zindelom, upoznao sagovornike sa dugoročnim investicionim planom Opštine Kotor i njenim razvojnim ciljevima, kao i mogućnostima za saradnju na brojnim poljima.

„Stjepčević je izrazio spremnost lokalne samouprave da u okviru zakonskih mogućnosti izađe u susret potencijalnim investitorima iz UAE i obezbijedi im sigurnost investiranja u obostranom interesu“, kaže se u saopštenju kotorske Opštine.

To bi, kako se navodi, rezultiralo novim radnim mjestima i doprinijelo dugoročnoj ekonomskoj stabilnosti na lokalnom nivou.

Stjepčević je predočio mogućnost investiranja u oblastima nautičkog turizma i proizvodnje zdrave hrane.

“Postignut je dogovor da se u narednom periodu organizuje studijska posjeta predstavnika turističkih agencija, turoperatora kao i predstavnika malih i srednjih preduzeća Opštini Kotor, u cilju promovisanja Kotora i Crne Gore javnosti UAE “, precizira se u saopštenju.

Iz kotorske Opštine kazali su da su predstavnici UAE izrazili zainteresovanost za ulaganja na teritoriji te opštine, kao i razvijanje obrazovnih programa.

Izvor : rtcg.me