apartmani hrvatska Blog

Kotor u junu pripema rock’n’roll spektakl !

 

 

Koncert godine 2016. dogodit će se u Kotoru, u sklopu šestog po redu SeaRockfestivala 24.6.2016 kada će u gradu nastupiti najveći rock’n’roll bend na svijetu – Wilco.

Koncert svečano otvara ljetnu turističku sezonu u Kotoru, a predstavlja poklon grada Crnoj Gori za proslavljanje desetogodišnjice državne neoviosnosti. Održat će se na parkingu “Benovo”, a ulaz će biti besplatan.

Ovaj koncert predstavlja nastavak pet godina upornog i požrtvovanog rada na realizaciji projekta SeaRock festivala koji je već postao internacionalni brend Kotora i doveo ovaj grad na mape velikih koncertnih agencija i publike diljem svijeta. Također, grad Kotor podržava ovu manifestaciju, kojoj je upravo prethodio koncertni doček Nove 2016. godine u Kotoru, koji je u organizacionom smislu bio izuzetno uspješan i postavio nove standarde i viziju što može i što bi trebalo da bude novi brend Drevnog Grada.

Ova manifestacija je samo uvod u aktivnosti koje Turistička Organizacija i Općina Kotor planiraju da realiziraju tijekom 2016. godine u kojoj je Kotor odabran kao prva top destinacija po izboru uglednog Lonely Planeta, što je izazvalo nezapamćenu pozornost internacionalnih medija i turističkih organizacija.

Jedna od važnijih inicijativa na polju kulturnog i manifestacionog turizma, SeaRock festival, direktno je podržan i prepoznat od strane Turističke Organizacije Kotora i Općine Kotor. Ovaj internacionalni festival je najozbiljnije do sada postavio Kotor i Crnu Goru na mapi svjetskih kulturnih dešavanja i koncertnih agencija, posebno britanskih i američkih.

Tako će 24. lipnja ove godine SeaRock festival uz potporu Turističke Organizacije Kotora, Općine Kotor i Nacionalne Turističke Organizacije organizirati koncert benda Wilco. Osnovani u Chicagu 1994. godine, Wilco su do danas objavili 15 albuma i predstavljaju vjerojatno najveći američki bend današnjice. Nastup na SeaRock festivalu bit će jedini u ex-YU regiji, tako da se s pravom očekuje priliv od nekoliko tisuća posjetitelja.

Ovakvu vrstu sadržaja i ponude grad Kotor prepoznaje kao osobni interes, a time se kreira kulturni iskorak koji dugoročno donosi izuzetne rezultate, a imidž grada podiže na nov stupanj. Budite u Kotoru tokom 2016 – poruka je oganizatora još jednog spektakla u Kotoru.

izvor: radiodux.me