apartmani hrvatska Blog

Kotor: Novogodišnja bajka za djecu Boke

 

 

U sklopu podrške zajednici, kao poklon najmlađim stanovnicima i gostima Tivta, Kotora i Boke, Luštica Bay sponzorisaće svaki segment cjelodnevnog programa za djecu pod nazivom “Novogodišnja bajka – doček za djecu Nove 2016”, u Kotoru.

Cjelodnevni spektakl odvijaće se od 11 do 22 sata, u srijedu, 30. decembra na pet lokacija u Kotoru, gdje će biti priređene predstave, koncerti, filmske projekcije kao i humanitarni novogodišnji bazari sa željom da zajedničkim idejama dječiji osmjesi i radost budu zapamćeni. Brojna iznenađenja, spektakularni lajt šou, džinovski Djeda Mraz, paketići, desetak irvasa i 50 liliputanaca, učiniće djeci nezaboravnim ispraćaj stare godine.

“Ovo je najbolji način da završimo godinu, tako što ćemo donijeti radost djeci”, saopštila je Nevine Coutry direktor marketinga Luštica Development.

Organizatori programa su Turistička organizacija Kotor, Opština Kotor, Fondacija kotorskog festivala pozorišta za djecu i NVU “Karampana”.

“Na naše veliko zadovoljstvo, Luštica Bay sponzoriše svaki od navedenih segmenata i na taj način pruža veliki doprinos u razvoju programa humanitarnog karaktera koji je od izuzetne važnosti za zajednicu”, saopštila je Vanja Petrović iz Turističke organizacije Kotor.

“Novogodišnja bajka” zamišljena je kao velika pozornica lijepih želja i čestitki za zdravlje i veselu novu godinu, namijenjenih u prvom redu najmlađima. Takve želje naprije će malim pacijentima dječjeg odjeljenja Opšte bolnice Kotor isporučiti “Djeda Mraz u bolnici”, kroz pozorišnu predstavu glumca i pjesnika Dejana Đonovića.

Tradicionalni humanitarni Novogodišnji bazar okupiće vrijedne kreativne mališane iz vrtića i škola iz Kotora i Tivta, kao i Resursnog centra za sluh i govor. Prodajom rukotvorina koje su osmislili uz pomoć učitelja i nastavnika, pomoći će drugarima kojima je takva podrška neophodna.

Humanitarnim hepeningom koji je namijenjen djeci sa posebnim potrebama “Pričaj mi bajku”, mališani će uputiti poruku da ne mogu postati veliki ljudi ukoliko ne poštuju različitosti. Program se održava uz podršku Udruženja djece sa posebnim potrebama “Mali veliki korak”

Srećan kraj Novogodišnje bajke obezbijediće Djeda Guliver, džinovski Djeda Mraz, visok 13 metara koji će ispred Glavnih gradskih vrata djeci podijeliti više od 1000 paketića.

Kroz akcije društveno odgovornog poslovanja Luštica Bay ove godine je obezbijedila oko 200 hiljada eura za podršku zajednici.