apartmani hrvatska Blog

Kako “izbjeći” negativne komentare gostiju

 

 

Jedan Britanski par nedavno je odsjeo u Broadway hotelu u Blackpoolu. Prilikom prijave u hotel potpisali su “standardne” formulare a koje prethodno nisu niti pročitali. Par nije bio zadovoljan smještajem i uslugom te su po povratku, na Trip Advisoru napisali negativne komentare a hotel nazvali trulim i smrdljivim !

Nedugo nakon objave šokirali su se kada su vidjeli da im je hotel skinuo sto funti sa kreditne kartice ! Britanski par je odmah kontaktirao hotel ali iz hotela su im poručili da se ne mogu žaliti jer su potpisom formulara, pristali na te uvjete, odnosno na novčane kazne u slučaju upisivanja negativnih kritika na internetskim stranicama. “Postupili smo prema pravilniku kojeg ste prethodno potpisali” – izjavili su iz uprave hotela.

U pravilniku, kojeg uglavnom svi potpisuju bez prethodnog čitanja, između ostalog piše da gosti možda neće uživati u boravku ali da ne smiju pisati negativne recenzije na internetskim stranicama, odnosno da će za svaku negativnu recenziju na bilo kojoj internetskoj stranici naplatiti maksimalno sto funti po recenziji !

‘Uprava hotela misli da je naišla na učinkovito rješenje koje će spriječiti negativne kritike na internetu’, komentirali su na Digital Trendsu, a inače ovo nije prvi hotel koji je uveo ovakvu politiku. U kolovozu je jedan hotel u New Yorku objavio da će negativne recenzije kažnjavati s čak 500 dolara !

Jedan od razloga zbog kojeg su se u Broadway Hotelu odlučili na ovakav potez jesu brojne negativne recenzije njihovih posjetitelja – hotel zauzima 858. mjesto od 894 hotela na širem području te je većinom ocijenjen samo s jednom zvjezdicom (iako je 17 osoba dalo maksimalnu ocjenu) uz prilično loše kritike.

Inače, hoteli i restorani posljednjih godina imaju velikih problema s posjetiteljima koji ih sve češće ucjenjuju – prijete im ako ne daju popust na smještaj, odnosno hranu (neki čak traže i potpuno besplatne usluge) napisat će negativne kritike na Trip Advisoru i drugim popularnim internetskim stranicama.