apartmani hrvatska Blog

Igalo bogatiji za još jedan hotel sa četiri zvjezdice

 

 

Nakon opsežne rekonstrukcije starog hotela Centar, u Igalu je sinoć svečano otvoren hotel “Palmon Bay& Spa”, sa četiri zvjezdice, u vlasništvu kompanije “Primorje hotels&restaurants;”.

Zdanje je otvorio ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović i najstarija menadžerka nekadašnjeg hotela, Gordana Durutović.

Gvozdenović je kazao da će novi hotel predstavljati novu inerciju i energiju za razvoj visokokvalitetnog turizma u Herceg Novom i na taj način obezbjediti da se Herceg Novi pozicionira kao što je bio nekad na visoko kvalitenoj destinaciji kao što je Mediteran.

“Siguran sam da će ovaj projekat podstaći ubrzanje realizacije niza najavljenih projekata u Herceg Novom. Obezbjediće novi kvalitet i uslugu na ovom prostoru. Takođe sam siguran da on obezbjeđuje da se na kvalitetan način prepoznaje politika Vlade Crne Gore koja je donesena prije nekoliko godina, a bila je usmjerena u pravcu podrške visokokvalitetnom turizmu”, istako je Gvozdenović.

On je podsjetio da je Vlada prije nekoliko godina definisala koliko je važno osloboditi inicijalnih troškova ovakve projekte, prije svega komunalija i tako smanjiti osnovne troškove.

“Zahvaljujući tome već imamo nekoliko otvorenih visokokvalitetnih novih hotela. Broj hotela koji se ove godine otvara je skoro 50 odsto veći nego prethodne godine. U prvih šest mjeseci već je kategorisano i rekategorisano 40 novih hotelskih-ugostiteljskih objekata sa 2000 jedinica. Takođe u proceduri je kategorizacija pet novih hotela sa 4 zvjezdice”, naglasio je Gvozdenović.

To govori o kvalitetnom odnosu Vlade, lokalne samouprave i partnera koji na sinergiski način obezbjeđuje da dođe do ovako kvalitetnih objekata, kazao je Gvozdenović, čestitajući kompaniji “Primorje”. Poželio je da nastave uspješnim tempom razvoja turizma na cijelom prostoru Crne Gore, odnosno na Žabljaku, gdje posjeduju hotel Planinka.

Gvozdenović je napomenuo da se ove godine očekuje 200 miliona eura investicija u turizmu.

“Ohrabreni smo podrškom Vlade Crne Gore u realizaciji novog programa koji je vezan za nove turističke zone na sjeveru i podršku visokokvalitetnom turizmu. Taj program predviđa da u narednih 5 godina na prostoru Crne Gore se rekonstruše ili izgradi 76 novih hotela. To će biti nešto što će dodatno pojačati crnogorsku ponudu, što će dodatno obezbijediti da produžimo turističku sezonu i na taj način obezbjediti nove prihode državi, ali prije svega nova radna mjesta na čitavom prostoru Crne Gore”, kazao je ministar.

Generalna menadžerka hotela, Jelena Đurašković, istakla je da je kompanija “Primorje Hotels & restaurants” rekonstrukcijom nekadašnjeg hotela Centar potvrdila još jednom dalekosežnu zamisao o razvoju turističko-ugostiteljskih kapaciteta u Crnoj Gori. U svoju mapu ponude, pored hotela Palma i Planinka, restorana Prova i Marzamin kompanija je upisala i Palmon bay.

Menadžment hotela je svoje poslovanje započeo u duhu društveno odgovornijih akcija i umjesto poklona za zvanice uručena je donacija u iznosu od tri hiljade eura Dječjem domu Mladost u Bijeloj.

Svečanosti otvaranja prisustvovao je veliki broj zvanica, među njima i predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić i ministar MUP-a Raško Konjević. Došli su i investitori sa primorja, privrednici, političari, ali i mještani Igala i Novog.

Šta sve posjeduje hotel “Palmon Bay& Spa”

Na samoj obali Igala novi hotel predstvlja pravu oazu. Posjeduje 163 moderno opremljene sobe, od kojih je većina sa pogledom na more. Hotel je arhitektonski oblikovala crnogorska arhitektica Mirka Đurović. Dizajn je urađen prema ideji italijanske arhitektice Elene Brusa Pasque koja je uspjela da hotel poveže sa jedinstvenim ambijentom bokokotorskog zaliva.

Hotel ima sopstvenu plažu, spa centar, otvoreni bazen za djecu, zatvoreni bazen i dvije kongresne sale.

U hotelskom Wellnes i Spa centru gostima je na raspolaganju bazen sa ljekovitom mineralnom vodom, tursko kupatilo, finska sauna, infrared sauna, hidromasažna kada, teretana i centar za masažu.

“Palmon bay” raspolaže bogatom gastronomskom ponudom, kako na plažnom baru, u glavnom restoranu, pool baru, tako i na terasi hotela Maslina, na petom spratu, sa koje se pruža predivan pogled na zaliv.