apartmani hrvatska Blog

HTZ predstavila novi koncept turističke promocije

 

 

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) jučer je u Londonu predstavila novi koncept promocije hrvatskog turizma za strana tržišta koji uz slogan “Croatia, Full of life” (Hrvatska, puna života) i raznolike prateće aktivnosti poručuje da je Hrvatska ‘energična mediteranska destinacija koja nudi izniman broj različitih životnih stilova’. Predstavljanju je uz ministra turizma Darka Lorencina i direktora Glavnog ureda HTZ-a Ratomira Ivičića prisutvovao i premijer Zoran Milanović koji je tom prigodom govorio o važnosti turizma za Hrvatsku i britanskog tržišta. “Baš mi je drago što sam došao i ovamo nakon današnjeg susreta s britanskim premijerom i sve vas pozivam dođite u Hrvatsku, istražite ju i ne samo ljeti”, kazao je premijer.

Sve uzvanike je podsjetio i da je Hrvatska na malom prostoru puna različitosti i ” full’ povijesnih događaja. S obzirom da se radi o potpuno novoj komunikacijsko-marketinškoj platformi i novom smjeru promocije te zbog želje da to što jače međunarodno ‘odjekne’ HTZ je za lansiranje koncepta odabrao London pozvavši 100-ak predstavnika vodećih britanskih medija na ‘event’ na unajmljeni brod na Temzi istočno od Tower Bridgea. Uz brod je bio postavljen i za tu priliku posebno izrađen umjetni otok s elementima hrvatske prirodne i kulturne baštine koji su uzvanici mogli i obići u manjim grupama.

Za izradu otoka, najam broda-riječnog kruzera, pripremu i organizaciju cijelog događanja uključujući i brendiranje, oglašavanje i popratne PR kampanje te naknade za izvođače, HTZ je izdvojio 425 tisuća funta. Sudjelovala je i globalna PR agencija Grayling koju je HTZ još u proljeće odabrao na natječaju zbog zaokreta u promociji i komunikaciji s tržištima. Za novi koncept kao i za još u veljači ove godine objavljen slogan ‘Full of life’ zaslužni su konzorcij agencija BBDO iz Hrvatske, Velike Britanije i Španjolske za što je HTZ izdvojila 2,25 milijuna kuna….

Opširnije : mint.hr – izvor 

Veliki izbor privatnog smještaja u Hrvatskoj