apartmani hrvatska Blog

Hrvatska obala prvi izbor za austrijske turiste !

 

 

Hrvatska je doslovno izgurala Italiju s mjesta najpoželjnijeg inozemnog odredišta austrijskih turista. Hrvatsku za odmor u 2015. godini namjerava izabrati 17% Austrijanaca, točno koliko ih je lani planiralo u Italiju. Talijanski se turizam sada mora zadovoljiti s lanjskom pozicijom Hrvatske – drugim mjestom i 13% ispitanika koji bi na ljetovanje u tu zemlju. Španjolska zauzima treće mjesto i nešto je popularnija nego lani, Grčka je četvrta a Turska, za koju zanimanje drastično pada, tek peta. Pokazala je to anketa austrijskog instituta za slobodno vrijeme i turistička istraživanja IFT među nešto više od tisuću ispitanika.

– Ove godine na odmor planira 41% Austrijanaca, jedan% više nego lani. Dvadesetak% sigurno je da neće na odmor, trećina se još nije odlučila, ali trend je dobar s obzirom da austrijsko gospodarstvo dosta trpi zbog sankcija prema Rusiji.

Hrvatskoj na ruku idu blizina, sigurnosni faktor, ali i nedavno objavljeni podaci Bank Austrije o snazi eura u Austriji i inozemstvu. Analiza je pokazala da Austrijanci za svojih sto eura u Hrvatskoj mogu kupiti robe i usluga koliko u svojoj zemlji za 146 eura. Austrijskih turista kod nas je lani, inače, bilo nešto više od milijuna, a prvi put su premašili šest milijuna noćenja.

Dobrodošli… !