apartmani hrvatska Blog

Hrvatska – najpopularnija destinacija u Koreji !

 

 

Predsjednik Korejskog udruženja turističkih agencija prije nekoliko dana je izjavio kako je Hrvatska trenutno jedna od najpopularnijih destinacija, te da korejski turoperatori koji u svojoj ponudi imaju Hrvatsku, ove godine bilježe i do 600 posto više prometa u odnosu na prošlu godinu ! Dodao je kako se nadaju da će i Hrvatski turisti sve više posjećivati Koreju.

Hrvatski ministar turizma posjetio je Republiku Koreju te se tom prilikom susreo s Kim Jongdeok-om, korejskim ministrom kulture, sporta i turizma. Jongdeok je izrazio zadovoljstvo što će se sljedeće Izvršno vijeće UNWTO-a održati upravo u Hrvatskoj, dodavši kako je ovo pravo vrijeme za održavanje sastanka između hrvatske i korejske delegacije.

Naglasio je kako je upoznat s velikim zanimanjem korejskih turista za našom zemljom, posebice hrvatskom kulturom, a čemu je uvelike pridonio popularni korejski reality show koji je sniman u Hrvatskoj.

Ministar Lorencin se zahvalio na iskazanoj podršci za održavanjem stote sjednice Izvršnog vijeća UNWTO-a u Hrvatskoj te je naglasio kako je osnovni cilj ovog posjeta dodatno jačanje suradnje na području turizma. Dodao je kako su Vlada RH i Hrvatski sabor usvojili Strategiju razvoja turizma do 2020. godine, dokument koji definira smjernice za daljnji razvoj turizma i investicija. Ministar je spomenuo i novi Strateški marketinški plan koji određuje marketinške aktivnosti do 2020. godine, s ciljem snažnog rebrendiranja Hrvatske kao turističke destinacije.

Jongdeok je poručio kako je najbolja preporuka i promocija za Hrvatsku činjenica što se ljudi koji su je jednom posjetili najčešće i vraćaju. Kako je rekao, korejski turisti više ne percipiraju Hrvatsku kao zemlju u kojoj je bio rat, već kao zanimljivu destinaciju s prekrasnom obalom, bogatom kulturom i gostoljubivim domaćinima. Lorencin je pozvao Jongdeoka da dođe u službeni posjet Hrvatskoj, s obzirom da je Jongdeok, zbog poziva da postane korejski ministar, morao otkazati svoje planirano putovanje u Hrvatsku.

Ministar je predstavio Hrvatski turizam i buduće investicije, prije svega brownfield investicije vezane uz bivšu vojnu imovinu. Lorencin je naglasio kako je Hrvatska prošle godine ostvarila 13 milijuna dolazaka i 73 milijuna noćenja, te da do kraja ove godine očekujemo povećanje u dolascima od oko 4,5 posto te u noćenjima od oko 2 posto.

Opširnije : business.hr – Izvor