apartmani hrvatska Blog

Hrvatska je Švicarcima sve popularnija turistička destinacija…

 

 

Švicarska je tržište koje u zadnjih nekoliko godina bilježi konstantan i stabilan rast. To su turisti više platežne moći koji na putovanjima traže i očekuju kvalitetu. Prošle godine su Švicarski turisti u Hrvatskoj ostvarili 180,6 tisuća dolazaka (+1,6 %) i 840 tisuća noćenja, što je na razini 2013. godine, dok je u prva dva mjeseca ove godine zabilježeno čak 1300 dolazaka i 3600 noćenja, što je u odnosu na isti period prošle godine porast za više od 20 posto ! Prema istraživanjima provedenim u posljednih nekoliko godina, Švicarski turisti uglavnom dolaze individualno, automobilom ili kamperom (50 %) te zrakoplovom (27 %), a najpopularnija odredišta su Istarska, te Primorsko-goranska županija.

Veleposlanik Švicarske je na susretu sa ministrom turizma istaknuo kako interes za Hrvatsku u Švicarskoj kontinuirano raste, ali isto tako da ga osobno fascinira činjenica da Hrvatska na tako malom prostoru nudi različitost u svakoj svojoj regiji. Sve je više članaka koji pišu o ljepotama vaše zemlje te trenutno svi veći organizatori putovanja imaju Hrvatsku u svojoj ponudi. Hrvatska je poput Švicarske mala zemlja koja turiste, između ostaloga, treba privući kvalitetnom uslugom i ponudom u čemu definitivno, s obzirom na dosadašnje rezultate, i uspijevate“, istaknuo je Estermann.

Posebno veseli kako interes za Hrvatskom u Švicarskoj jača i u periodu pred i posezone, posebice u segmentu eno-gastronomije koja je za Švicarce jedan od vodećih motiva putovanja u inozemstvo.

Sve bolja zračna povezanost te broj letova prema Hrvatskoj koji je od ove godine udvostručen, donosi velika očekivanja za ovu sezonu.