apartmani hrvatska Blog

Hidroavionom do Zagreba, Splita ali i do Ancone…

 

 

Zahvaljujući suradnji Grada Novalje sa avioprijevoznikom “European Coastal Airlines” [ECA], od ove sezone u Novalji starta putnička linija hidroavionom koja će je povezivati sa Zagrebom, Anconom, Splitom, Zadrom i Rijekom.

ECA od prošle godine leti na Hvaru i Rab, a osim Novalje i otoka Paga u njihovoj ponudi će se naći i letovi prema Veloj Luci na Korčuli i prema otoku Lastovu.

Letovi su svakako dodatak turističkoj ponudi ali također pružaju priliku i domaćem stanovništvu da koriste liniju koja će ih vrlo brzo dovesti do željenog odredišta. Vjerujemo da će domaće stanovništvo imati i neke pogodnosti u budućnosti za korištenje hidroaviona. 

Inače, cijene karata i redovi vožnje su u pripremi a znat će se krajem mjeseca. Za usporedbu… cijena leta na relaciji Rab – Zračna luka Rijeka iznosi 99 kuna, let Split – Jelsa košta 149 kuna. Vrijeme leta na relaciji Novalja – Zagreb te Novalja – Split iznosit će 40 minuta. Od Novalje do Ancone stiže se za 39 minuta, do Rijeke za 19 minuta dok let na relaciji Novalja – Zadar traje samo 15 minuta.  

Već za ovu sezonu planiraju se i linije s otoka na otok za što postoji popriličan interes na turističkom tržištu.

Izbor apartmana u Novalji možete pregledati ovdje.