apartmani hrvatska Blog

Grčkom poduzetniku odobren najam šest najljepših crnogorskih plaža !

 

 

Kompanija grčkog poduzetnika Petrosa Stathisa ove sezone upravljat će sa šest plaža na najatraktivnijem dijelu crnogorske obale, od Pržna do Svetog Stefana. Osim za hotelska kupališta ispred Maestrala u Pržnu, Kraljičine i Kraljeve plaža u Miločeru i zapadne plaže u Sv. Stefanu, Adriatic Properties prvorangiran je i za zakup dva kupališta na gradskoj, istočnoj svetostefanskoj plaži.

Natječajno povjerenstvo JP Morsko dobro odabralo je Stathisovu kompaniju za zakup 105 metara duge gradske plaže, uz grad-hotel Sveti Stefan. Zakupci hotelskog kompleksa Sv. Stefan-Miločer ponudili su 57.000 eura za jednogodišnji zakup, bez uračunatog poreza, dok je početna cijena na javnom pozivu iznosila 13.277 eura. Adriatic Properties prvorangiran je i za zakup drugog dijela gradske plaže, takođe u dužini od 105 metara. Kompanija je ponudila 33.000 eura za godišnji zakup, za koju je početna cijena iznosila 16.627 eura.

Ponuda Stahtisove kompanije najbolja je, unatoč tome što su u tom slučaju ponudili manje novca, ali su najviše bodova dobili kao dosadašnji zakupci. Ugovorom koji je crnogorska vlada zaključila 2007. davanjem u dugoračan zakup grada-hotela Sv. Stefan, hotela Kraljičina plaža i Vile Miločer, Adriatic Properties je dobio na upravljanje tri najljepše crnogorske plaže: Kraljičinu, Kraljevu i hotelsku svetostefansku plažu. Stathisu je pripala i najveća plaža u Pržnu, koja je dodijeljena hotelu Maestral, kojeg je grčki poduzetnik kupio prije pola godine od slovenske kompanije HIT.