apartmani hrvatska Blog

Europa i dalje najposjećenija među turistima

 

 

Međunarodni turizam bilježi sve veće uspjehe – broj putnika je porastao za 4 posto u 2015. godini, a Europa je i dalje najposjećeniji dio svijeta, dok je posjećenost sjeverne Afrike, posebice Tunisa, u padu zbog terorizma.

Gotovo 1,18 milijardi ljudi je bilo na turističkim putovanjima u inozemstvu 2015. što je povećanje od 50 milijuna u odnosu na 2014. (+4,4 posto), objavila je u ponedjeljak Svjetska turistička organizacija (UNWTO), agencija Ujedinjenih naroda sa sjedištem u Madridu.

Najčešće se putuje u Francusku, zatim u Sjedinjene Američke Države, Španjolsku i Kinu, prema privremenim podacima kojima raspolaže UNWTO, koji prebrojava međunarodna putovanja koja uključuju jedno ili više noćenja.

UNWTO očekuje povećanje broja turista od 4 posto i ove godine, a do 2020. predviđa da će se broj turista u svijetu približiti brojci od 1,4 milijarde. “Međunarodni turizam nastavlja snažno rasti”, i “neće osjetiti srednjoročni i dugoročni utjecaj” terorističkih napada, rekao je glavni tajnik UNWTO-a Taleb Rifai.