apartmani hrvatska Blog

Dubrovnik – „Projekt zima“

 

 

Na prijedlog gradonačelnika Andra Vlahušića Turističko vijeće Turističke zajednice Grada Dubrovnika na današnjoj je sjednici jednoglasno usvojilo program naziva „Projekt zima“, a isti je javnosti prezentiran na konferenciji za novinare gradonačelnika, ujedno i predsjednika TZGD-a, te direktorice TZGD-a Romane Vlašić…

„Projekt zima“ definira niz aktivnosti i mjera koje Grad Dubrovnik i TZGD-a, uz sudjelovanje nacionalne Turističke zajednice i Ministarstva turizma RH, planira provesti u periodu do 2020. godine. Put za implementaciju dijela mjera i programa već je otvoren i bit će u primjeni od ove godine, dok je za dio njih nužno otvoriti javnu raspravu u kojoj se očekuje snažan angažman svih sudionika turističkog gospodarstva Dubrovnika.

Izlažući osnove postavke „Projekta zima“ gradonačelnik Vlahušić uvodno se osvrnuo na statističke podatke o broju dolazaka i noćenja u periodu od 15. studenog do 15. ožujka od 2009. do danas. Usporedbe radi, Dubrovnik je u četveromjesečnom zimskom razdoblju 2009./2010. ostvario nešto više od 120 tisuća noćenja, dok se taj broj u sezoni 2014./2015. popeo na gotovo 190.000, a rast je zabilježen u hotelskom i privatnom smještaju….

Opširnije : poslovnipuls.com –