apartmani hrvatska Blog

Dubrovnik opisan kao Kraljevstvo turizma !

 

 

Visokotiražne novine raspisale su se o Dubrovniku…

U subotu, 28. ožujka, u britanskim novinama „The Sun“, koje se tiskaju 1 842 284 primjeraka, “osvanuo” je tekst autorice Jessice Mellor, a već 30. ožujka prestižni američki Forbes donosi tekst naslovljen “Igra prijestolja mijenja Hrvatsku u Kraljevstvo turizma i filmskih putovanja”.

Švicarski magazin “Luxury Life Magazine” u svom proljetnom izdanju objavio je prilog o Hrvatskoj na šest stranica, a najveći dio posvećen je Rovinju i Dubrovniku. Autorica teksta Sara Musinowski, očarana je Gradom (čitaj Dubrovnikom) i opisuje zašto je baš on izabran za destinaciju filma „King’s Landing“ u serijalu Game of Thrones.

Inače, Luxury Life Magazin objavljuje se četiri puta godišnje a bavi se luksuznim hotelima, gurmanskim restoranima, satovima i nakitom, interijer dizajnom, umjetnosti, kulturom, modom… Interes ovog magazina za Dubrovnik potvrđuje i ponovni boravak novinarke Sare Musinowski proteklih dana u Dubrovniku, što je bio uvod u novu reportažu.

Jessica Mellor, novinarka prestižnog britanskog izdanja „The Sun“, boravila je u Dubrovniku krajem siječnja u grupi novinara koju je organizirao HBO UK u suradnji s Predstavništvom HTZ-a London i TZ-a grada Dubrovnika. Autorica teksta oduševljena je ljepotama Hrvatske te ističe kako bi željela biti na mjestu Cersei, kraljice iz serijala Game of Thrones.

Objava članka u Forbes Life magazinu ističe se kako je učinak filmskih snimanja, (ponajviše serijal Game of Thrones) na gospodarstvo Hrvatske i Dubrovnika ogroman i da lokalno stanovništvo nije ni svjesno o kojim razmjerima potencijala se radi.

Sve objave u medijima svakako doprinose promociji Hrvatske a posebno Dubrovnika kao destinacije filmskih snimanja koji u zadnjih nekoliko godina privlači sve više “filmske kreme” iz cijelog svijeta…