apartmani hrvatska Blog

Dubrovnik – odredište za gurmane i sladokusce !

 

 

Dubrovnik će za dva dana (od 23. do 26.listopada) postati pravo odredište za gurmane i poznavatelje dobrog zalogaja i kapljice. Bogatim programom obuhvaćeno je sve najbolje što Dubrovnik u gastronomskom smislu nudi a temeljeno je na tradiciji, organskim namirnicama, domaćim specijalitetima i vrhunskim kuharima koji dočaravaju gastronomsku ponudu. Sve delicije moći će se kušati u dvadeset i osam Dubrovačkih restorana.

Cijeli ovaj događaj realizira Turistička zajednica grada Dubrovnika a ustvari sve je dopuna turističkoj ponudi grada u jesenskom periodu.

Otvaranje je u četvrtak 23. listopada na Stradunu.

Organizira se i prigodni program za najmlađe uz klaunove, glazbu, Face painting. Turistima koji se zateknu u gradu, svakako će ovaj događaj ostati u sjećanju jer se mogu upoznati s Dubrovačkom poviješću, tradicijom i gastronomijom.

Za ljubitelje slastica tiskana je mapa za sladokusce s petnaest slatkih specijaliteta dubrovačkih restorana, kafeterija i slastičarnica. Između ostalog, tu se nalaze smokve u prošeku, torta od rogača, sladoled od ljute naranče, torta od skorupa, čokolade, naranača, mjendula…

Dođite na prvi GOOD FOOD FESTIVAL DUBROVNIK 2014 !