apartmani hrvatska Blog

Dubrovnik na sajmu “NY Times Travel show”

 

 

Od 23. do 25.siječnja u New Yorku je održan New York Times Travel Show, na kojem su zajedno izlagale turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije i grada Dubrovnika.

U četrnaest paviljona ukupno je predstavljeno pet stotina izlagača iz 150 zemalja. U Jacob K. Javits convention centru TZ županije i Grada predstavile su se ove godine po drugi put, a ovo predstavljanje izazvalo je pozornost kako poslovnih posjetitelja, tako i široke publike.

Na ovogodišnjem sajmu NY Times Travel show Hrvatska je bila iznimno zastupljena jer su već tijekom prvog dana na panelu Focus on Europe, Travel Trends: The Hottest Undiscovered Destinations in Europe predstavljeni rezultati ankete vrlo značajne turističke publikacije – vodiča Fodor`s Travel.

Prema rezultatima te ankete Hrvatska, a posebno južni dio zemlje, nalazi se na prvom mjestu kao nova destinacija koju bi željeli posjetiti. Također, prema drugim analizama interesa američkih turista, Hrvatska je svrstana među deset najtraženijih zemalja.

Za vrijeme odvijanja sajma održana je i poslovna radionica za američke turističke profesionalce koju je organiziralo predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u New Yorku.

Dubrovački štand na NY Times Travel show bio je jako dobro posjećen, čime se potvrdila atraktivnost Dubrovnika i interes američkih gostiju za naš grad. Prošle godine Dubrovnik je posjetilo 62.348 američkih turista, koji su ostvarili 192.932 noćenja i po svojim rezultatima plasirali se na četvrto mjesto najbrojnijih turista u našem gradu u 2014. godini.

Autor : dulist.hr