apartmani hrvatska Blog

Dubrovački zimski festival 2014

 

 

Nedavno je paljenjem blagdanske rasvjete otvaren Dubrovački Zimski festival, zabavno-kulturna manifestacija koja će trajati četrdeset dana i koja će imati 127 različitih sadržaja.

Na Peskariji se otvara klizalište s umjetnim snijegom.

– Odlučili smo napraviti prvi Dubrovački zimski festival, od prve nedjelje adventa do prve nedjelje nakon blagdana Sveta tri kralja. Ovo je  pionirski pothvat, slično kao što smo prije 65 godina krenuli s Dubrovačkim ljetnim igrama. Cilj svega jest ponuditi zanimljiviji život našim građanima, a turistima sadržaje kako bismo utrostručili broj gostiju tijekom zime – kazao je gradonačelnik. Za ovogodišnji festival koji Grad organizira u suradnji s dubrovačkom turističkom zajednicom i Igrama predviđeno je 1,5 milijuna kuna.

Ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara istaknula je kako je Dubrovački zimski Festival odgovor svima koji kritiziraju zimsko mrtvilo.
– Od klasične glazbe i kazališta, pa do zabavnih pjevača, sada je sve to stavljeno pod jednu kapu. Sljedeće godine tražit ćemo potporu hotelijera, Zračne luke Dubrovnik i turističkih agencija kako bi zima u Dubrovniku zaživjela u pravom smislu riječi. Zamjenik gradonačelnika kao posebnu atrakciju festivala izdvojio je klizalište. Obećao je mnogo iznenađenja i zajedno s gradonačelnikom pozvao sugrađanke na ples.

Program će se održavati na šest gradskih lokacija; u Luži, kod Orlandovog stupa, na Pilama, u samostanu sv. Klare, na Peskariji i u tvrđavi Revelin.