apartmani hrvatska Blog

Dobre vijesti za Hrvatsku turističku ponudu iz Brazila

 

 

Povratne informacije sa nedavno završenog sajma turizma u Sao Paolu donose pozitivne najave za domaći turizam. Sve govori da nas Brazilci sve više prepoznaju kao atraktivnu turističku destinaciju. Hrvatsku percipiraju kao destinaciju iznimnih prirodnih ljepota, bogate gastronomije, vrhunskog noćnog života za mlade i kao odabranu destinaciju za snimanje serije Game of Thrones.

Informacije sa Brazilskog tržišta govore kako je brand Hrvatske značajno porastao u odnosu na protekle dvije godine. Jedan od mogućih razloga takvom rezultatu je da putnici preferiraju nove i neistražene destinacije bogate izvanpansionskom ponudom tijekom sezone. Brojni posjetitelji pažnju posvećuju povijesnoj baštini, gastronomskoj ponudi i ponajviše Dubrovniku, zasigurno zbog snimanja megapopularne serije Game of Thrones.

U velikoj mjeri popularnosti Hrvatske u Brazilu možemo zahvaliti i destinacijama poput Zrća ili Dubrovnika, ali i činjenici da je u posljednje vrijeme Hrvatska postala centar glazbeno kulturnih događanja te naravno i Ultra Festival o kojem protekle dvije godine puno govore i prate brojni brazilski mediji.

U narednih godinu dana sigurno možemo očekivati značajan porast dolazaka gostiju iz Brazila.