apartmani hrvatska Blog

Dobra predsezona najavljuje odličnu sezonu !

 

 

Prvi fizički pokazatelji kretanja u turizmu u veljači ukazuju na dobar početak turističke predsezone. Prema podacima koje je objavio DZS, u veljači je ostvareno ukupno 194.508 dolazaka turista što je 18,4% više u odnosu na isti mjesec prethodne godine dok je broj ukupnih noćenja dosegnuo 428.225 što predstavlja godišnji rast od 16,1%. Pritom su u promatranom mjesecu najviše noćenja ostvarili gosti iz zemalja u okruženju: Slovenije (20,5%), Austrije (10,0%), Italije (9,7%) te Njemačke (8,6%)…

Solidnom ostvarenju turističkih pokazatelja u veljači prvenstveno je doprinio godišnji rast dolazaka stranih turista po dvoznamenkastoj stopi od 24,3%, pritom čineći udio od 59% u ukupnim dolascima turista. Domaći su turisti u promatranom mjesecu ostvarili 10,7% više dolazaka nego u istom mjesecu prethodne godine. U strukturi ukupnih noćenja u veljači također dominiraju noćenja stranih gostiju (gotovo 60%) sa stopom rasta od 24,3% godišnje dok su noćenja domaćih turista zabilježila godišnji rast od 5,7%.

Promatrano prema vrstama turističkih smještajnih objekata najveći broj noćenja u veljači (preko 67%) ostvaren je u hotelima gdje je zabilježen godišnji rast po stopi od 18,3%. Slijede ih odmarališta i slični objekti za kraći odmor koji su ostvarili rast od 17,3%, čineći udio od gotovo 27,9% u ukupnom broju ostvarenih noćenja.

Opširnije : poslovnipuls.com