apartmani hrvatska Blog

Direktni letovi iz Kanade (Toronto) za Zagreb !

 

 

Hrvatske destinacije sve više i više se povezuju sa inozemstvom, a izravni letovi iz Kanade su najnovija dobra vijest !

Izravni letovi između Toronta i Hrvatskog glavnog grada Zagreba krenut će od sljedeće godine.

Vijest stiže iz Ministarstva vanjskih poslova nakon sastanka ambasadora u Kanadi i predstavnika SkyGreece Avio kompanije koja će povezivati ove dvije destinacije. Prvi let zakazan je za početak lipnja a letovi će trajati sve do 15. listopada 2015.

Osim velikih hrvatskih zajednica u Sjevernoj Americi, interes iz Amerike i Kanade je u značajnom porastu proteklih godina.

Hrvatska pokušava proširiti svoj tradicionalni ljetni period sunca i mora na cjelogodišnju posjećenost turista a sve pod inicijativom “Hrvatska 365” naglašavajući atrakcije, ljepote i događanja tijekom zimskog perioda..

Prvi izravni komercijalni letovi sa Bliskog istoka počeli su u listopadu, a Zagreb je povezan sa Dohom preko Qatar Airways tri puta tjedno, a Fly Dubai lansira prvi izravni let iz Dubaija sljedećeg tjedna. Još uvijek se dogovoraju izravni letovi iz Kine… to je očito “veći zalogaj”….

Hrvatski turistički djelatnici aktivno traže nova tržišta izvan Europe a dobar posao se već mogao vidjeti ove sezone sa turistima iz Južne Koreje koji su doslovno preplavili Dubrovnik i Dubrovačku regiju.