apartmani hrvatska Blog

Crnu Goru za četiri mjeseca posjetilo 120.000 turista

 

 

Prema podacima Zavoda za statistiku Crne Gore, našu zemlju je za prva četiri mjeseca ove godine posjetilo 119.910 turista.

Najviše gostiju bilo je iz Rusije, Srbije, BiH i Albanije, prenosi agencija Anadolija.

Crna Gora ove godine spremno dočekuje goste iz regiona, Evrope i svijeta i poziva ih da, osim uživanja na raznolikim plažama na obali Jadrana dugoj 293 kilometra, otkriju i neprocjenjive prirodne ljepote sjevera zemlje, zbog kojih ova država nosi epitet “ekološke države”.

Našu državu je prošle godine posjetilo milion i 700 hiljada turista, a promet ostvaren od turizma u 2015. iznosio je oko 800 miliona eura stoga je 2015. proglašena najboljom turističkom sezonom ikada u Crnoj Gori. 

Turisti najviše posjećuju crnogorsko primorje, gdje osim lijepo uređenih plaža, obilaze i stara gradska jezgra Kotora, Budve, Ulcinja, Bara i Herceg Novog. 

Prema ocjeni jedne od agencija, turisti koji su prethodne dvije godine posjetili crnogorsko primorje najviše primjedbi su imali na čistoću plaža i opremljenost puteva, a većini se sviđaju prirodne ljepote države i gostoljubivost lokalnog stanovništva. Podaci pokazuju da turisti ljeti u Crnoj Gori najčešće borave od četiri do sedam dana.