apartmani hrvatska Blog

Crna Gora – Turista pet odsto više u odnosu na prošlu godinu

 

 

Direktorica NTO Željka Radak Kukavičić , saopštila je da je posjeta na početku ove godine 5 odsto veća u odnosu na prošlu godinu. U našoj zemlji novogodišnje praznike provelo je skoro 40.000 turista.

Praznici su završeni, sve se polako vratilo u normalu, a u Nacionalnoj turističkoj organizaciji sabiraju se podaci i upoređuju sa istim periodom prošle godine.

”I ove godine Crna Gora je apsolutno opravdala očekivanja. Prema informacijama koje imamo, negdje oko 37.000 turista se odlučilo da novogodišnje praznike provede u Crnoj Gori. To je oko 5 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period. Najbrojniji su bili gosti iz regiona kao i obično, Srbije, BiH, Hrvatske, Albanije, ali i iz Rusije. Kada su mjesta posrijedi naravno prva je Budva koja je bila najposjećenija i ove godine postavila nove standarde kada su posrijedi manifestacije. Na osnovu informacija koje imamo, možemo biti zadovoljni i sa ostvarenim finansijskim efektima”, kazala je Radak Kukavičić za Radio Antena M.

Upitana kakve su prognoze za period pred nama s obzirom na to da snijega nema dovoljno, Kukavičić kaže:

”To samo govori da nije sve do lokalnih turističkih organizacija, turističkih ponuda i NTO, već je veoma bitan i faktor vremenskih prilika. Do danas su podaci bili dobri, danas već slabo ima snijega na skijalištima , ali se nadamo da će nas vrijeme poslužiti u narednom periodu. Najave su dobre za sada”, saopštila je direktorica NTO.

Kukavičić je za Radio Antena M kazala i da se nada da će nesuglasice u vezi sa datumom održavanja kotorskog karnevala biti riješene.

”Sigurna sam da će organizator pozvati sve učesnike manifestacije i dogovoriti termin koji svima odgovara. Ono što bi bilo najlošije je da ta manifestacija ne bude održana ,jer karneval je nešto po čemu je Kotor, Crna Gora a i zimska sezona na primorju prepoznatljiva,” zaključila je Kukavičić.

Izvor – Autor : rtcg.me