apartmani hrvatska Blog

Crna Gora očekuje milijardu evra prihoda od turizma

 

 

Cilj Crne Gore je da u ovoj godini ostvari milijardu evra prihoda od turizma, kaže direktorka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak. Radak, uoči početka ljetnje sezone u Crnoj Gori, ističe da je ta zemlja u prošloj godini ostvarila više od 800.000 evra prihoda od turizma, a da ove godine cilja na milijardu.

Razlog za optimizam, kako navodi, jesu statistički podaci iz prvog kvartala ove godine, ali i već ugovorene rezervacije i buking za predstojeću ljetnju sezonu. „Imajući u vidu kakva je predsezona i statistički podaci za prvi kvartal ove godine, gdje smo imali uglavnom posjete iz Njemačke, Francuske, Velike Britanije i regiona, i imajući u vidu ugovorene aranžmane i najavljeni buking, očekujemo da će ponuda u ovoj sezoni biti bolja neo što je bila u rekordnoj 2015. godini“, istakla je Radak.

Napomenula je da je prethodna godina bila rekordna sa aspekta prihoda i noćenja za crnogorski turizam, pa čak i u odnosu na 1987. godinu koju crnogorski hotelijeri pominju kao jednu od rekordnih godina crnogorskog turizma.

Radak navodi da su posljednjih 10-tak godina utrostručeni prihodi Crne Gore od turizma i da je taj progres evidentan.