apartmani hrvatska Blog

Crna Gora – Broj turista na istoj razini kao i lani

 

 

Generalno gledajući, broj turista prati isti trend kao i prošle godine.

U pretposljednjoj sedmici aprila, na hercegnovskoj rivijeri odmara 2.223 gosta, što je za 1% više nego u istom periodu prošle godine.

U hotelima je smješteno 744, dok se za privatni smještaj odlučilo 1.479 gostiju. Domaćih gostiju registrovano je 739, a stranih 1.484. Brojno stanje u Herceg Novom trebalo bi da se poboljša krajem naredne sedmice, kada će biti održana i X jubilarna regata „Terra da mare” kad bi u Herceg Novi trebalo da stigne 500 gostiju odnosno učesnika regate sa porodicama.

U Tivtu je registrovano 337 gostiju. Dominiraju stranci kojih je ukupno 316, dok je domaćih samo 21. Turisti većinom borave u privatnom smještaju – njih 240, a u hotelima ih ima 97.

Iako se u Kotoru, na dnevnom nivou smijeni i po nekoliko stotina ili hiljada turista – počev od onih sa kruzera do izletnika koji stižu autobusima, u njemu je trenutno evidentirano na konačištu samo 280 gostiju, što je ipak na prošlogodišnjem nivou.

U metropoli turizma Budvi trenutno odmara nešto preko 4 hiljade gostiju – 70 domaćih i 4.044 stranih, što je u zbiru 4% manje no lani. Od toga, 3.357 smješteno je u hotelima, a ostali u privatnom smještaju, o kojem ne postoji precizna evidencija, pa iz TO Budva pojašnjavaju da je riječ samo o procjeni.

Privatni smještaj će i ove godine biti poprilično popunjen. Veliki izbor privatnog smještaja u Crnoj Gori možete pregledati ovdje.