apartmani hrvatska Blog

Crikvenica očekuje više od 1,5 milijuna noćenja

 

 

U Turističkoj zajednici Crikvenice očekuju do kraja ove godine više od 1,5 milijuna noćenja što će biti rekord.

Samo u kolovozu, Crikvenicu je posjetilo 94.088 gostiju, što je 9% više nego u istom mjesecu lani, a porast za 8% zabilježen je s ostvarenih gotovo 594 tisuće noćenja.

Većina crikveničkih gostiju su strani turisti. U proteklom mjesecu bilo ih je 80.200, a ostvarili su 505,7 tisuća noćenja, što je za 7% više nego u prošlogodišnjem istom periodu.

U oprethodnom mjesecu registrirano je nešto više od 88,1 tisuća noćenja domaćih gostiju, što je čak 18% više u odnosu na isti lanjski period.

Podaci za prvih osam mjeseci ove godine također su izvrsni. Ostvareno je 1,37 milijuna noćenja, što je za 12% više nego prošle godine ali i 8% više nego u do sada rekordnoj 2013. godini.

Po broju noćenja na Crikveničkoj rivijeri na prvom su mjestu i dalje gosti iz Njemačke s ostvarenih 315,4 tisuće noćenja u osam mjeseci ove godine i porastom za 7%, a na drugom mjestu su domaći gosti koji su ostvarili gotovo 250 tisuća noćenja ili 19% više nego u istom lanjskom razdoblju.

Iako smo zakoračili u rujan, na crikveničkoj rivijeri još se odmaraju mnogobrojni gosti, a trend pokazuje da će ova godina biti rekordna s više od 1,5 milijuna noćenja.