apartmani hrvatska Blog

CNN očaran Šoltom !

 

 

CNN je Šoltu opisao kao dalmatinski dragulj te ga svrstao među pet najnevjerojatnijih otoka za bijeg od stvarnosti koje ‘sigurno niste uzeli u obzir dok ste razmatrali destinacije za ljetovanje’

Otok Šolta, na kojem se turistički boom dogodio kad ga je 2011. posjetila Beyonce sa Jay Z-jem, ima svoja obilježja koja privlače turiste – narančaste krovove, kamene kuće, kristalno čisto more i lijepe šljunčane plaže.

“Na ovom mirnom otoku prekrivenom borovom šumom nalaze se čak 24 plaže, na njemu živi 1400 stanovnika, a gosti mogu uživati u domaćem crnom vinu, maslinovom ulju, pašteti od maslina i inćunima i sve to na obiteljskom gospodarstvu Kaštelanac.

U konobi Nevera u malom ribarskom selu Stomorska naći ćete ribu s grila, rižoto s plodovima mora i plate s pršutom. Atelje sikara Vicka Buktenice, čovjeka opsjednutog pejsažima i magarcima, također vrijedi posjetiti”, napisala je novinarka Sharon McDonnell.

Jedini hotel na Šolti je luksuzni Martinis Marchi, smješten u dvorcu iz 18. stoljeća, no dostupni su i pristupačni apartmani i sobe u privatnom smještaju.

Uz dobru gastronomsku preporuku, napomenuli su jeftini smještaj te dali upute kako doći do Šolte, koji opisuju kao pravo mjesto za bijeg od stvarnosti.