apartmani hrvatska Blog

Budva i Tivat: ipak nedostaju Rusi

 

 

Različite informacije dolaze ovih dana vezano za posjetu turista u Budvi i Tivtu. Uglavnom svake godine je ista priča… netko je zadovoljan, netko je manje zadovoljan a netko nikad neće biti zadovoljan rezultatima…

Ono u čemu se svi slažu ove sezone je da se Ruski jezik daleko manje čuje u odnosu na prethodne godine.

——

BUDVA – Na polovini sezone, ugostitelji iz Budve, metropole crnogorskog turizma i Tivta, najviše rastuće destinacije, uglavnom su zadovoljni. Više razloga za to ipak imaju hotelijeri i veći ugostiteljski objekti, dok se restorateri žale na slabiji promet. Svi vjeruju da će avgust i septembar nadoknaditi, slabiji od očekivanog bilansa iz juna i prve polovine jula.

Ovih dana, dok mnogi grabe da osjete huk mora sa naše obale, hotelijeri već svode prve računice.

“Finansijski podaci govore da su svi u nekom opsegu kao sto je to prošla godina, ali sad smo na pola sezone, ostaje period od još mjesec jakog špica i trebalo bi pričekati”, rekao je Zlatibor Milić iz Crnogorskog turističkog udruženja.

Do sada, kažu budvanski i tivatski hotelijeri, sezona je bolja nego što su očekivali.

“U julu mjesecu mi smo ostvarili do sad 14 i po hiljada noćenja, to je praktično nekih 10 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine. Sto se tice samih tržista sa kojih dolaze gosti, primijetan je povratak gostiju sa ruskog i malo povećanje sa britanskog” kazao je Dušan Bećir iz hotela Avala.

Opširnije : rs.seebiz.eu