apartmani hrvatska Blog

Budva: Crnogorski Majami

 

 

Jedno od najstarijih naselja na Jadranu, Budva se nalazi u samom srcu Budvanske rivijere, a važi i za jednu od najpopularnijih destinacija u Crnoj Gori.

To nije iznenađujuće, jer grad ima oko 35 plaža, prostire se duž obale Sredozemlja i pun je klubova, restorana, kafića, odmarališta i turističkih prodavnica. Sa velikim preokretom u 2007. godini, Budva je postala poznata kao „Majami Crne Gore” zbog svoje klupske scene, kao i žurki na plaži.

Zbog svog položaja, Budva je prijatna u svako doba godine, mada letnji meseci, jul i avgust, mogu da budu veoma topli ali i suvi.

Naravno, postoji mnogo toga više da se u Budvi radi od ležanja na plaži ili od igre u vodi, jer grad sadrži divan stari grad. Ovo je srednjovekovna oblast sa kapijama, kulama i visokim zidovima.

Kamene zidine Starog grada kriju uzane uličice, stare kamene kuće, brojne kafiće, restorane i prodavnice. Ne treba propustiti ni dešavanja na Trgu pjesnika, međunarodni festival „Pjesma Mediterana“ kao ni pozorišne predstave.

Turisti bivaju očarani uskim ulicama i manjim trgovima gde su prolazni vekovi ostavili svoje posebne oznake. Posetioci takođe vole izazov pronalaženja jednog od pet vrata koja omogućava da uđu u stari grad.

Postoji nekoliko istorijskih crkava u gradu, uključujući crkvu Svetog Jovana, crkvu Svete Trojice i crkvu Svetog Save. Ovde je i prilično poznata i slikovita statua koja se pojavljuje u gotovo svakoj turističkoj fotografiji u starom gradu….

Opširnije : sitoireseto.com