apartmani hrvatska Blog

Budva – Akvapark spreman za ovogodišnju sezonu

 

 

Akva park u Budvi spremno će dočekati ljetnju turističku sezonu. Projekat koji je realizovala ruska kompanija “Aquaterra solutions”, završen je u predviđenom roku. Izgradnjom pomenutog akva parka Crna Gora dobija jedinstven turistički sadržaj koji na znatno viši nivo podiže cjelokupnu turističku ponudu.

Shodno ugovoru koji su prije nešto više od godinu dana potpisali tadašnji predsjendik opštine Budva Lazar Rađenović i član upravnog odbora preduzeća “Aquaterra solution”, Sahret Hajdarpašić, na ime godišnjeg zakupa 42.000 kvadrata zemljišnog kompleksa na brdu Spas pomenuta kompanija će u narednih 30 godina Opštini plaćati 240.000 eura, s tim što će prve dvije rate biti umanjne za 50 odsto za period do završetka izgradnje Akva parka i dobijanja upotrebne dozvole.

Zaključivanjem ovih ugovora i izgradnjom Zabavnog Akva parka na brdu Spas, Opština Budva je prihodovala 2.000.000 eura, shodno Ugovoru o kupoprodaji opreme. Prva faza izgradnje realizovana je do ljeta 2015. godine, a druga faza koja je podrazumijevala montiranje koje je nedavno završeno.

Priča počela 2006. godine

Priča o Vodenom gradu, započela je 2006, kada je opština Budva kiparskoj kompaniji “Numerico Trade Limited” izdala zemljišni kompleks na 20 godina, a tadašnji ministar turizma Predrag Nenezić postavio je i kamen temeljac.

Međutim, posao je ubrzo propao, a opština na sebe preuzela kredit Kiprana od 1,6 miliona eura. Nakon toga opština je godišnje morala i da plaća po 300.000 eura za smeštaj opreme u barskom terminalu za “Vodeni grad”, koju su Kiprani davno kupili.

Od prodaje opreme kompaniji “Aquaterra solution” opština je zaradila dva miliona eura.