apartmani hrvatska Blog

Britanske novine prenose ljepote Crne Gore

 

 

Privlačni tekstovi o Crnoj Gori osvanuli su u novinama “London Evening Standard” i “The Independent”. Autor tekstova Keti Hoker Crnu Goru opisuje kao vrlo interesantnu za ulaganja.

Keti između ostalog piše kako Britanci otkrivaju prekrasne kuće u Crnoj Gori, jednoj od najmađih država Evrope.

Na manje od tri sata leta iz Londona, Crna Gora jedna je od namlađih država Evrope prošle godine bilježi dolazak 1,4 miliona inostranih turista.

Turizam je sektor koji se najbrže razvija a Crna Gora je ponosna na pet nacionalnih parkova i najveći kanjon u Evropi. Visoke planine i kuće venecijanskih kapetana u okolini Bokokotorskog zaliva konkurencija su svemu što nude italijanska jezera.

Prva značajna investicija u Bokokotorski zaliv, Porto Montenegro u Tivtu nudi marinu sa 400 vezova, buticima, restoranima, velikim bazenom, teniskim terenima i sportskim klubom. Nedavno je otvoren i hotel sa pet zvjezdica Regent. Više od dvije stotine stanova izgrađeno je i prodatno stranim kupcima. Naredne godine biće otvorena sljedeća faza sa još 70 vezova za super jahte.

Uz prvi teren za golf u Crnoj Gori, Luštica Bay čini brdovito zemljište površine 1 700 jutara sa pješčanim uvalama duž 5 milja duge obale Bokokotorskog zaliva. Program izgradnje u trajanju od 15 godina podrazumijeva sedam hotela, 500 kuća i vila, 1000 stanova, prodavnice, međunarodnu školu kao i marinu sa 176 vezova.

Najveće i najuzbudljivije primorsko odmaralište je Budva sa 30 000 stanovnika čiji se broj u jeku sezone udvostručava.