apartmani hrvatska Blog

Blogeri dovode više Britanskih turista u Crnu Goru

 

 

Ako je suditi prema rezultatima koji su zabilježeni u Istri nakon posjete poznatih blogera, Crnu Goru očekuje veliko povećanje turista iz Velike Britanije.

Britanski blogeri intezivno promoviraju Crnu Goru na društvenim mrežama. Inicijativa dolazi od Luštica Bay-a na čiji poziv je u Tivtu nedavno boravila grupa blogera i fotografa iz Britanije.

Neki od tih blogera i fotografa imaju više od pola milijuna pratitelja na društvenim mrežama i otprilike još toliko jedinstvenih posjeta na blogovima svakog mjeseca.

Blogeri su očarani Bokokotorskim zalivom. Na društvenim mrežama već je objavljeno niz brojnih lokacija iz Boke među kojima su Kotor, Gospa od Škrpjela, Luštica Bay, Porto Montenegro, restorani, hoteli i druga mjesta. 

Lidija Eliz Milin jedna je od vodećih fashion & luxury lifestyle blogerki i važi za kreatora trendova na socijalnim mrežama. Ima 250.000 pratitelja samo na Instragramu i mjesečno bilježi oko 80.000 jedinstvenih posjeta na blogu. Ema Hil je utjecajan lifestyle bloger koji surađuje sa mnogim poznatim modnim brendovima. Meklohlin je jedan on „Olympus PEN“ eksperata, izuzetno cijenjeni modni fotograf koji je radio sa većinom poznatih imena u kulturi i modi.

U Luštica Bay-u prethodno su boravile popularne fitness blogerke kao i instruktorica zdravog stila života, joge i nutricionizma koja takođe ima zavidan broj pratitelja na društvenim mrežama.

Ovog ljeta Crnu Goru je posjetila i renomirana novinarka Lora Latam koja radi za „The Daily Telegraph“.

Luštica Bay je ovog ljeta proslavila prvu operativnu sezonu potvrđujući da izrasta u jedinstveni centar zdravog i aktivnog života na Mediteranu čime sve više privlači pažnju internacionalnih medija.

Ne sumnjamo da će sve ove aktivnosti dovesti do velikog povećanja turista u podsezoni i narednoj sezoni.