apartmani hrvatska Blog

Biciklisti, dobrodošli u istraživanje Hrvatske !

 

 

Poseban je doživljaj istraživati čari prirode i lijepe naše vozeći se biciklom kroz makadamske i asfaltirane ceste. Raznolikost je velika da svatko može pronaći idealnu stazu za sebe. 

Na Danima hrvatskog turizma predstavljen je Akcijski plan razvoja cikloturizma, kao jedan od glavnih posebnih oblika turizma, na kojem će se temeljiti turistički rast, posebice u razdobljima pred i posezone. U europskim okvirima procjenjuje se da će udio putovanja tijekom kojih je bicikliranje glavna aktivnost ili je bicikl glavno prijevozno sredstvo porasti u idućih 10 godina više od 10 postotnih bodova. 

„Hrvatska je kroz posljednjih nekoliko godina prepoznata kao europska cikloturistička destinacija. U Europi trenutno ima oko 60 milijuna aktivnih biciklista, a u prosjeku cikloturisti troše i do 30% više od klasičnih turista, što dokazuje njihovu važnost za hrvatski turizam. U 2020. godini cikloturizam će biti jedan od najvažnijih generatora razvoja cjelogodišnjeg turizma, a kroz razvoj i unapređenje infrastrukture, stvaranje popratnih smještaja cijeli prostor Hrvatske može funkcionirati kao velika cikloturistička destinacija“, ističe ministar Lorencin.

Opširnije : mint.hr