apartmani hrvatska Blog

Bez većeg hotela turizam u Kotoru će stagnirati

 

 

Direktor Turističke organizacije Kotor ocijenio je da uspjeh u turizmu nije moguć bez većeg hotela u gradu.

On je kazao da je zadovoljan posjetom u toku sezone ali upozorava da je Kotor jedini primorski grad u Crnoj Gori koji već devet godina nema veći hotel.

“Dolazimo u situaciju kada više nemamo mjesta da primimo goste, jer nam nedostaje smještajnih kapaciteta. Maskenbali, maturske večeri, Tripundanske svečnosti i mnoge druge održavaju se godinama van grada”, izjavio je direktor Turističke organizacije.

Prema njegovim riječima, sa investitorima se mora ozbiljno razgovarati povodom ruševnog stanja hotela Fjord.

“Ako se investitoru dozvoli kupovina, mora se usloviti da ga što prije privede namjeni, a ne da zjapi prazan. Kada nam turisti dolaze iz pravca tunela i vide hotel Fjord, Jugooceaniju, zgradu Livnice, pitaju se da li je ovdje bio rat”.

On je kazao da se Kotor ne može pohvaliti gostima koji dolaze zbog odmora na plaži.

„Gosti kotorskih hostela su mladi ljudi iz Skandinavije i Zapadne Evrope, željni obilaska atraktivnih kulturno-istorijskih lokaliteta i rado nam se vraćaju”, rekao je direktor.

On je precizirao da od ukupno 320 hiljada posjetilaca, njih sto hiljada obiđe Stari grad.

„To znači da dvije trećine njih zapravo luta gradom u potrazi za određenim lokalitetima kao što su kotorski bedemi, Perast, kvalitetni restorani, slobodna šetnja starim gradom. Upravo takvim gostima moramo posvetiti više pažnje”.

Na kraju razgovora direktor turističke organizacije je dodao da se u Starom gradu nalazi 70 suvenirnica a realna brojka koja može izdržati tržišne zakonitosti je oko 40.