apartmani hrvatska Blog

Avanturistički turizam – Split 2014

 

 

Avanturistički odnosno pustolovni turizam jedan je od najbrže rastućih turističkih segmenata u svijetu ! Turistički potrošači postaju sve zahtjevniji, putuju češće ali kraće i sve se više okreću specifičnim oblicima turizma u potrazi za novim doživljajima i adrenalinom. Posljednjih godina sektor avanturističkog turizma raste oko 20% godišnje i čini oko 20% ukupnog svjetskog turističkog tržišta.

Zbog svega toga može se reći da pustolovni turizam mora i u Hrvatskoj postati dio turističke ponude, a pritom i važan čimbenik u produljenju turističke sezone, jer su upravo proljeće i jesen idealno vrijeme za većinu aktivnosti pustolovnog turizma.

Jučer su se u Splitu predstavili eminentni predavači koji su turističkim djelatnicima (privatnim iznajmljivačima, agencijama, hostelima i hotelima), prezentirali ideje kako svoju ponudu obogatiti avanturističkim turizmom te od toga i profitirati.

Cilj konferencije bio je pružiti informacije i iskustva svima koji su u turističkoj branši. Događaju se značajne promjene u načinu provođenja odmora, turisti su generalno postali zahtjevniji, iskusniji i izbirljiviji te sve više traže mogućnost bavljenja raznim aktivnostima.

Predavači su bili iz svjetski poznatih brendova kao  što su TripAdvisor, Google, WebRepublic, HouseTrip itd.