apartmani hrvatska Blog

Arapi bi preporodili Crnogorski turizam ?

 

 

Royal grupa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata pokazala je interesovanje za Adu Bojanu. Predstavnici te grupacije obišli su to turističko naselje, potvrdio je to direktor Hotelsko-turističkog preduzeća „Ulcinjska rivijera“ Radomir Mikan Zec.

Ulcinjani od te grupacije očekuju da preporodi turizam u tom gradu i Crnoj Gori. Iako su odustali od projekta Kraljičine plaže, Royal grupa nije skroz odustala od investicija u Crnu Goru. To potvrđuje njihov nedavni obilazak Ulcinja i Ade Bojane.

“Utisci su veoma povoljni, tako da mislimo da su veoma zainteresovani to su čak i pokazali, ali dok se ne potpiše ugovor sve je u fazi planiranja”, kaže Mikan Zec.

Danas stari sjaj Adi može vratiti samo renomirani investitor poput Royal grupe. “Valorizacija Velike plaže i ulcinjskih potencijala može puno doprinijeti ne samo Crnoj Gori “, samtra predsjednik opštine Ulcinj Fatmir Đeka.

“To podrzaumijeva ne samo izgradnju hotela, nego kompletne infrastrukture. Aerodromi, vodovod, kanalizacija, energetika, i to bi značilo da Crnu Goru sigurno jedan vrlo brzi ekonomski preporod”, pojašnjava Zec.

Arapi su prije nekoliko godina mjerkali Adu i najavljivali investicije od više milijardi. Osim Arapa u proteklih nekoliko godina za Adu Bojanu bili su zainteresovani investitori iz drugih država. Konkretnih ponuda nije bilo, pa su svi dosadašnji pokušaji privatizacije ovog mjesta bili bezuspješni.

Razlog su neriješeni imovinski odnosi koji su lani regulisani, pa je Ulcinjska rivijera ove godine u planu privatizacije. Sa svim tim se poklopio i odustanak od Kraljičine plaže, i Ulcinj je kako kažu sagovornici Dnevnika, dobio šansu koja se dugo čekala. Kako je ne bi propustili priliku i napravili grešku kao sa Kraljičinom plažom, oni pozivaju javnost na oprez.

“Treba ponekada izaći iz skromnih političkih poena gdje je interes građana i države u pitanju”, poručuje je Đeka.

“Da se ide maksimalno oprezno , da se svemu priđe studiozno, da naši kadrovi dobro izanaliziraju sve da sve dobro pripreme, da nema tu nekih političkih igara”, zaključio je Zec.

Ako se to i ostvari HTP Ulcinjska rivijera koja upravlja Adom do kraja godine biće na trećem tenderu za prodaju sa svih 63 odsto državnih akcija.