apartmani hrvatska Blog

Aktivni turizam u blizini mora i planina

 

 

Cilj je ponuditi gostu razne mogućnosti kroz razvijanje ponude proizvoda: aktivni turizam – biciklizam, kultura, zdravstveni turizam i wellness , vino i gastronomiju i slično, osim već dobro poznatih, prekrasnih, dugih nagrađivanih plaža i s preko 2700 sunčanih sati godišnje. Prepoznatljivost brenda rivijere upravo je privlačila turiste koji putuju u ljetnom periodu. Uvidjeli smo da naš turistički proizvod treba zaokružiti i dodati mu vrijednost te stvoriti novi brend među gostima koji ne putuju tradicionalno ljeti.

Turistima se nudi izbor lakih, srednjih i teških pješačkih i biciklističkih kilometarskih staza. Prva opcija je opuštajuća šetnja uz more od Brela i ˝Puta vitalnosti”, preko Baške Vode pa sve do Makarske i Tučepa. Za one malo hrabrije tu su i malo teže ”rute” oko Biokova i u njegovu podnožju. Pješačke staze najvišim nadmorskim visinama u srcu Biokova omogućavaju turistima upoznavanje s nekadašnjim načinom života.

Dakako, tu su i poučne staze putevima drevne Berulije, Napoleonova cesta, Biokovska cesta sve do vrha sv. Jure (1762 m), pješačke staze Podgore i Gradca Cesta kroz Brela vodila je do tada najvećih pomorskih luka koje su bile u Baškoj Vodi i Makarskoj nedaleko od nje možemo doći do mjesta Pakline gdje se je “uzimala” smola za gradnju brodova.

Opširnije : poslovni.hr – autor