apartmani hrvatska Blog

50 miliona eura investicija za Porto Montenegro !

 

 

Kompanija “Adriatic Marinas” koja u Tivtu na mjestu bivšeg Arsenala razvija projekat marine za mega i super jahte i elitnog turističkog naselja Porto Montenegro, do ljeta će okončati još dvije veće investicije – gradnju druge faze marine, kao i gradnju najveće do sada poslovno-rezidencijalne zgrade u tom kompleksu.

Aktuelna druga faza proširenja marine vrijedna je 27,45 miliona eura, a obavlja je specijalizovana hidrograđevinska firma “Yu Briv” iz Kotora.

Nakon što je produženo dosadašnje mulo 3 i dograđena dva potpuno nova mula 5 i 6 u sjevernom dijelu komplaksa Porto Montenegra, trenutno se izvode radovi u južnom dijelu marine, na produžetku mula 1 i njegovoj dogradnji sa dva valobranska gata.

Ti poslovi biće završeni do kraja maja, kada će Porto Montenegro u drugoj fazi marine dobiti ukupno 971 metara dužine novih gatova i skoro 14.500 kvadrata površine nove operativne obale.

Nakon toga, ukupan kapacitet najlukszunije marine u ovom dijelu svijeta, na ljeto iznosiće 458 vezova za brodove od 6 do čak 150 metara dužine.

Do juna će vlasnicima ukupno 48 stanova u tom objektu biti isporučena i novoizgrađena rezidencijalno-poslovna zgrada “Ksenija”, vrijedna 21,8 miliona eura. Ovaj objekat ukupne površine 14.200 kvadrata najveća je od do sada sagrađenih šest rezidencijalno-poslovnih zgrada Porto Montenegegra.

Izvođač-kompanija “Strabag” sa podizvođačima, trenutno radi na završetku krovne konstrukcije i fasade objekta u kome se uveliko obavljaju i unutrašnji zanatski radovi.

Sledeća značajna investicija u kompleks Porto Montenegro biće izgradnja luksuznog kazina površine 7.300 kvadrata, što će koštati između 12 i 15 miliona eura.

U toku je izrada preliminarnog dizajna tog objekta, a kada će radovi na njemu početi za sada još nije izvjesno jer “Adriatic Marinas” još nije uspio naći dovoljno reprezentativnog i iskusnog međunarodnog kazino-operatera koji bi bio spreman da preuzme vođenje novog objekta u Crnoj Gori koja nije postala poznata svjetska destinacija za ljubitelje kockanja.

Autor: vijesti.me –