Split bi mogao premašiti lanjski rekord ….

Nazad
Split bi mogao premašiti lanjski rekord ….

Od tranzitnog grada, Split je sa lanjskih milijun noćenja postao perjanica hrvatskog turizma. Pozitivni turistički trendovi prate povećanje smještajnih kapaciteta a do početka srca sezone punih je mjesec dana. Ovih dana grad već vrvi turistima…. Potvrđuju to i podaci u svibnju – 2,6% više dolazaka, i 9,6% više noćenja u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Najviše je gostiju iz Amerike, Engleske, Njemačke, Francuske i Nizozemske. Rezultat je to ulaganja u turističku promidžbu, sve bolje i raznovrsnije kulturne, zabavne i gastronomske ponude, intenzivnijeg avioprometa, ali i povećanja smještajnih kapaciteta.

U Splitu i bližoj okolici realiziralo se 15 hotelskih projekata, raste ponuda privatnog smještaja u samom gradu od ukupno 18.000 kreveta, čak 13.800 je u privatnom je smještaju. Rekordnih milijun noćenja koliko je zabilježeno u prošloj godini, Split bi mogao i premašiti….

Uz privatne iznajmljivače najzadovoljniji su ugostitelji tako da je pred njima još jedna uspješna sezona. Vidljivo je to i u zračnoj luci. 15% je više putnika nego lani, pa bi milijunti putnik ove godine mogao stići već u srpnju a ne kao lani u kolovozu.

Bookmark the permalink. [shareaholic app="share_buttons" id="c0f8c16d5387ea657c2709ff7fa6724b"]

Leave a Reply