Hrvatski turizam treba stope rasta veće od europskih

Nazad
Hrvatski turizam treba stope rasta veće od europskih

Europski bi turizam, prema procjenama Svjetske turističke organizacije (UNWTO) ove godine trebao rasti po stopi između 3,5 i 4,5 posto u odnosu na lani, a Hrvatska će imati dobru sezonu ako premaši taj postotak, rečeno je u utorak na sjednici Turističkog poslovnog vijeća Hrvatske gospodarske komore.

Direktor Sektora za istraživanje tržišta i strateško planiranje Hrvatske turističke zajednice Igor Borojević kaže kako će uspješnom sezonom smatrati premaši li Hrvatska u bilo kojem postotku projekcije UNWTO-a za 2016. za europski kontinent.

Ove će godine, kako je rekao, naglasak u promociji biti na pred i posezoni. Dodatno će se raditi na emitivnim tržištima gdje ima prostora za rast, dok je u nizu zemalja, poput Slovenije ili Slovačke, hrvatski turizam već dostigao receptivni optimum, kaže Borojević. On smatra da Hrvatskoj sve važnije postaju posezone pa se, primjerice, lanjski rujanski turistički promet izjednačio s lipanjskim.

Podsjetivši kako je hrvatski prihod od turizma 2000. godine bio tri milijarde eura, a za prošlu godinu blizu osam milijardi eura, upozorio je kako bi europskoj i hrvatskoj sezoni ove godine ipak mogla naštetiti migracijska kriza.

Opširnije: mint.hr 

Bookmark the permalink. [shareaholic app="share_buttons" id="c0f8c16d5387ea657c2709ff7fa6724b"]

Leave a Reply